Ondermijnende criminaliteit & cybercrime
Ondermijnende Criminaliteit
Voorkom ondermijnende criminaliteit in uw omgeving. Wat kunt u doen?
Ondermijnende criminaliteit bestaat uit alle vormen van misdaad die een bedreiging vormen voor de integriteit van onze samenleving. Voorbeelden zijn burgers of bedrijven die op grote schaal belasting ontduiken, crimineel geld witwassen, frauderen met vastgoed, overheidssubsidies of aandelen, de buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan en mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie.
Bij ondermijnende criminaliteit is vaak een verwevenheid van de onderwereld met de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar maar heeft wel zichtbare gevolgen voor de samenleving. Verloedering op straat, verwaarlozing van panden, mensenhandel, drugshandel en afpersing leiden tot problemen in de maatschappij. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.
De overheid is verantwoordelijk voor het aanpakken van deze criminaliteit. Maar u als ondernemer heeft er ook belang bij om criminaliteit op uw bedrijvenpark te melden. De sleutel tot meer veiligheid op bedrijventerreinen is de samenwerking tussen overheid, parkmanagement en ondernemers.
Doordat de overheid jarenlang de controle al uitvoert op criminaliteit, kijken ondernemers vaker door criminaliteit heen. Echter zien ondernemers het meest, ondernemers komen elke dag op het bedrijventerrein in tegenstelling tot de overheid. De overheid is deels afhankelijk van het aantal meldingen dat gedaan wordt door ogen en oren die iets gezien of geroken hebben.
Wanneer u verdachte zaken signaleert waarvan u niet zeker bent of het zuiver is, meldt het bij Parkmanagement of bij de Politie. De meldingen die bij het Parkmanagement binnenkomen worden een voor een aandachtig besproken met politie en de gemeente. Anoniem melden is natuurlijk mogelijk, parkmanagement begrijpt mogelijke redenen voor behoefte aan anonimiteit m.b.t. dit soort situaties.
Dus ziet, hoort of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het!
Parkmanagement: kanaalzone@solarisparkmanagement.nl of 073-8442180 of via meld misdaad anoniem.
———————————————————————————————————————–
Cybercriminaliteit
Als ondernemer wilt u betrouwbaar en secuur overkomen op uw klanten, daarom beveiligt u uw online omgeving zo optimaal mogelijk. Maar wanneer bent u online goed beveiligd en wanneer handelt u goed?
Veel netwerken en websites blijken kwetsbaar. Dit maakt het kwaadwillenden eenvoudig om in te breken of schade toe te brengen. MKB bedrijven, groot en klein, zijn voor cybercriminelen vaak makkelijk en daarom interessante slachtoffers. Om de vertrouwde zakenpartner te blijven, moet u actief blijven op uw sociale, veilige omgeving.
Waarom de Veilig Online Ondernemen Check?
Door u voor te bereiden op de gevolgen van cybercriminaliteit zet u net een stapje extra voor uw klanten. Afnemers kijken, zelfs onbewust, naar de veiligheidskenmerken van een website of bedrijfsnetwerk. Benieuwd hoe u hier op inspeelt? De Veilig Online Ondernemen Check geeft niet alleen tips waarop u kunt verbeteren, de aansluitende minicursussen helpen u deze tips daadwerkelijk uit te voeren.
Direct aan de slag.
Start met de Veilig Online Ondernemen Check en u weet direct waar u moet beginnen om te verbeteren. Zorg ervoor dat u veilig online onderneemt, dan houdt u kwaadwillenden buiten de deur.
Klik hier voor de gratis “Veilig Online Ondernemen Check” t.w.v. € 300,-.
Het bovenstaande wordt u aangeboden door MKB-Nederland en VNO-NCW, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie.